It's gonna be wet

2 augustus 2017 - Myakka River State Park, Verenigde Staten

Lieve lezer,

Vandaag gingen we vanuit Blue Springs naar Myakka River State Park, via St. Petersburg. In Blue Springs was het nog lekker weer, maar hoe verder we daar vanaf waren, hoe donkerder de lucht werd. Ik heb in Blue Springs ook even een rondje gereden in de auto, best apart om in een automaat te rijden als je gewend bent om te schakelen.

In Tampa hebben we nog snel het Hard Rock Café/Casino/Hotel bezocht, zoals jullie al eerder konden lezen voor de WiFi;). Nadat we een pinnetje hebben gescoord gaan we weer verder, en ja hoor de regen barst los. Als het daarna even stopt begint het later weer opnieuw, het lijkt wel alsof we ons steeds weer inhaalt.

Bij St. Petersburg hebben we onderweg aan het strand vlak voor de Sunshine Skyway Bridge geluncht, dit is een hele hoge brug die St. Petersburg weer met Florida verbindt. Het ligt aan de Golf van Mexico, op het strandje waren heel veel krabbetjes en zelfs de eerste Ibis gespot. Het begon weer te regenen, dus snel weer de auto in en de brug over. Het grappige is dat St. Petersburg de Sunshine city heet omdat de zon er 361 dagen per jaar schijnt, en wij treffen net 1 van die 4 dagen dat het regent hahaha.

In Myakka State Park aangekomen werd ons gezegd dat het nogal nat was (een understatement), en onderweg naar onze cabin zagen we al verschillende paden die onder water lagen.
Toen we bij onze cabin kwamen, zagen we tot onze schrik dat ook het pad er naar toe blank stond en we moesten tot onze enkels door het water waden en de visjes kon je zien zwemmen. Onze hele cabin was omringd door water, pap begon al met grappen over gators die er misschien wel rondom zwommen en de veranda op zouden klimmen, niet grappig!. Myakke State park is 1 van de oudste parken van Florida en  deze cabins zijn al in 1930 gebouwd met grote houten balken en op stenen pijlers en nu is wel duidelijk waarom, wel een echte Florida swamp ervaring! 'S avonds met de schemer zijn we nog even in de auto gestapt om wildlife te spotten. We hebben verschillende Black Crowned Night Herons en gators gespot. Ook hebben we hertjes en een uil gezien. Daarna weer met natte voeten terug naar de cabin  en nog even op de veranda met een biertje  naar de jungelachtige geluiden om ons heen geluisterd .

X Iris