East best, Key West
7 augustus 2017 - Key West, Florida, Verenigde Staten
Lieve lezer,
Nog even over onze appetizer van gisteravond: Gatorbites, dat moesten we natuurlijk een keer proberen, het lijkt op kipnuggets (alles gaat hier in de frituur), maar het vlees is iets meer kauwgumachtig maar niet zo erg als inktvisringen, apart maar best lekker.
We zijn vandaag helemaal naar Key West gereden, met natuurlijk de nodige tussenstops. We zijn niet meer naar een gator farm geweest, we zijn er wel even langsgereden, maar wilden er eigenlijk vooral heen om babygators te zien en eventueel vast te houden. De entree was zoals bij de meeste activiteiten hier flink aan de prijs, en omdat we in het wild al genoeg gators gezien hebben vonden we dat voor een fotootje wel wat te duur. Eerst zijn we weer naar de Everglades gegaan, nu via de andere ingang, wat een heel eind rijden was, maar wel op de route lag.
We hebben eerst de Pa-Hay-Okee overlook gelopen. Dit is een korte trail waarbij je heel mooi over de Everglades heen kijkt. Het blijft apart om te bedenken dat het niet alleen het gras is wat je ziet, maar dat er ook allemaal water doorheen stroomt. Op de zijkant van de trail liep een grote, oranje sprinkhaan, indrukwekkend, of zoals een Amerikaanse toerist zei: "This is the biggest grashopper I'v ever seen in my life". Hier moesten ook even de nodige foto's van gemaakt worden. Daarna zijn we naar de Anhinga trail gereden, dit wilde pap heel graag omdat hier nog weleens gators over het pad lopen. Maar dit was vandaag helaas niet het geval, hier was het waarschijnlijk te warm voor. Wij zijn pap ook nog even kwijt geweest omdat hij niet vertelde dat hij een stukje van de trail ging lopen.
Daarna hebben we nog een tussenstop gemaakt bij de Publix op Key Largo, waar de nodige boodschappen ingeslagen moesten worden, want vanavond kunnen we in ons appartement zelf koken, het wordt taco's. De weg naar Key West was heel mooi, vooral de bruggen over de zee! De zee is hier heel mooi blauw, en we hebben onderweg zelfs nog in de verte een dolfijn bij een boot uit het water zien springen:) Wat we ook heel veel zagen langs de kant van de weg waren leguanen, die varieerde van groot naar klein. Toch wel een beetje apart, we moeten nog even opzoeken hoe die hier zijn gekomen, want pap en mam kunnen zich dit niet herinneren. We zijn langs allerlei keys gereden met grappige namen zoals Duck Key, Sugarloaf Key, Fatdeer Key, little Knockemdown Key en toen waren de namen op en kwamen we ook een No Name key tegen, ha, ha. Het duurde ongeveer twee uur voordat we bij ons appartement kwamen. Het is een heel schattig en leuk appartement, de leukste tot nu toe, met zelfs een trap naar boven naar een vide waar we slapen en ook 2 wc's zodat we rustig kunnen poepen (opmerking van mam). We hebben snel onze spullen gedropt en toen op naar het strand voor de zonsondergang. Door de beroemde Duval Straat, waar heel veel leuke houten winkeltjes, restaurantjes en cafes zitten, overal komt de live muziek je tegemoet, erg gezellig.
En de sunset is nu wel gelukt! Supermooi!! We waren net op tijd en hebben nog een aantal foto's kunnen maken voordat hij de zee in zakte.
Daarna weer terug om eindelijk te gaan eten en ondanks dat we eerst wilde plannen hadden om het nachtleven in te duiken, waren we eenmaal binnen op de bank toch te sloom om weer op pad te gaan, maar morgen is er nog een dag!
X Iris
Oma / Opa grave:9 augustus 2017Ja hior, er kwam weer een reisverhaal binnen. Lekker lezen in bed!!! Nig ff volhouden hè.,