Dag 4: Het einde is in zicht!

31 juli 2019

De laatste dag breekt aan, de wind heeft de hele nacht om de tent gewoeperd, maar daardoor zijn alle regen en hagelbuien wel mooi kapotgewaaid en schijnt het zonnetje. We hangen alle natte spullen aan de tent zodat het mooi droog kan waaien en gaan ontbijten in de kooktent. Daar hangen nog steeds slaapzakken en andere kleren. Maar het vooruitzicht op een zonnige dag stemt iedereen vrolijk!

Vandaag is de langste dag met 16km. Na een paar km komen we bij een mini canyon, mooi uitgesleten met een behoorlijk woeste rivier, gelukkig ligt daar een bruggetje over! De route gaat verder door het stroomgebied van de gletchers met de onuitsprekelijke namen: Myrdalsjökull en Eyjafjallajökull.

De wind is nog steeds stormachtig te noemen en we worden soms bijna van de berg geblazen.

En dan gaat boven op de berg de telefoon... De reisorganisatie belt met de mededeling dat de camping Langidalur waar we naar op weg zijn vanwege hoge waterstand niet bereikbaar is met de auto dus onze spullen liggen op de nabijgelegen camping Husalidur, 2kmverder, pffff. Maar goed het is niet anders.

We hebben nog 1 rivier met veel vertakkingen over te gaan. Maar inmiddels is de temperatuur al aardig gestegen dus deze ijskoude dip is best lekker. We horen van tegenliggers dat de rivier 2 x zo breed is als 2 weken geleden. Door het warme weer smelt er veel gletchersneeuw,  vandaar ook de switch naar de andere camping. Daar aangekomen zien we onze medelopers al in het gras liggen met een nieuwe verassingsbox vol eten. We vroegen ons al af wat we vanavond zouden eten want alle droogvoerpakjes waren al op. Nieuwe voorraad dus met weer een BBQ en nu 4 moten zalm! En een voorraad kaas en jam waar we de hele week nog plezier van hebben😂.

Maar blijkbaar is onze stoere chauffeur die de hele week onze spullen vervoerd heeft, gewoon met zijn trailer door het hoge water gegaan. Dus onze spullen liggen toch op de andere camping.....Na wat telefoonverkeer met de organisatie wordt besloten dat we dan met onze doos die kant op gaan, och die 2,5km kan er nog wel bij, dan tikken we de 20 aan vandaag!

Maar eerst met zijn allen een welverdiend biertje! Die smaakt erg lekker, dus een 2de halve liter is snel besteld. Als we de kronen omrekenen schrikken we wel even, met zijn 2tjes €40 weggetikt....maar na 4 dagen rantsoen is dat goed besteed! We spelen jolige kaartspelletjes (Zweeds pesten) en dan wordt het onderhand tijd om richting andere camping te lopen. Het eten verdelen we zo practisch mogelijk over de rugzakken en de lege doos gaat mee om morgen de campingspullen in te doen die we in de trailer achter kunnen laten als we terug naar Reykjavik gaan. Dit levert onderweg wel commentaar op: You're walking with a box?!?

Die 2,5 km is met een liter bier in ons lijf fluitje van een cent. We komen bij een hele mooi camping. Zalm op de BBQ, avondzonnetje op de gletcher, top afsluiting van een toptocht! IJsland heeft ons hart gestolen.

1. Ben:
    2 augustus 2019
    Nondeju, wat een avontuur!
    Klinkt allemaal wel super mooi hoor.
    Wat een ruige vakantie!
    Veel plezier verder nog samen met Iris!
  2. Gera Backx:
    2 augustus 2019
    Wat een geweldige verhalen schrijf jij en hoe prachtig is jullie reis! Ondanks het soms niet zo fijne wandelweer, heel bijzonder. Ik geniet van de verhalen!!
    Veel plezier verder!
  3. Theo nelen:
    2 augustus 2019
    Wat maken jullie allemaal mee in 4 dg. Wat ‘n verhalen!! ‘n boek waardig. Geniet
  4. Berendien:
    2 augustus 2019
    Wat een prachtige foto’s, geweldig en vooral ruig land ! Petje af voor jullie
  5. Rosella:
    2 augustus 2019
    Wat een prachtige wandeltocht hebben jullie gehad! Echt knap hoor, doe het jullie niet na!! Het landschap ziet er ook echt heel mooi uit, bijna niet voor te stellen. Geniet van de rest van jullie vakantie (hopelijk toch iets luxer!), samen met Iris! Veel plezier!